Bitcoin Cüzdanlarındaki Hareketlilik

Bitcoin Cüzdanlarındaki Hareketlilik

44 milyon dolar değerindeki 687.33 adet Bitcoin’e sahip olan bir cüzdan, yıllar sonra ilk kez hareket etti. Bu cüzdan en son 12 Ocak 2014’te Bitcoin’leri almıştı ve bu hareketle ilgili detaylar hala bilinmiyor. Bitcoin’in değeri, cüzdan Bitcoin’leri aldığında 917 dolar seviyesindeydi. Cüzdanın transferleri Türkiye saatiyle 7.30 civarında gerçekleşti.

Son zamanlarda, uzun süredir hareketsiz kalan ve Satoshi Nakamoto döneminden madencilik yoluyla Bitcoin kazanmış olan adreslerin de hareket etmeye başlaması dikkat çekiyor. Nisan ayında, Bitcoin’in ilk madencilik dönemlerinde 50 BTC kazanan ve o zamandan beri hiç hareket etmeyen bir cüzdan, Bitcoin’lerini Coinbase borsasına göndererek satış yapmıştı. Bu hareketin kesinlikle bir satış olduğu düşünülüyor. Cüzdan, 23 Nisan 2010 tarihinden sonra ilk kez aktif hale gelmişti.

Mart ayında ise benzer hareketler daha fazla görülmüştü. Önce 2019 yılından bu yana hareketsiz kalan ve Bitcoin blok zincirindeki en büyük 5. cüzdan olarak bilinen 6 milyar dolar değerindeki bir cüzdan, transferler gerçekleştirmiş, ardından 2010 yılından bu yana hiç hareket etmeyen bir cüzdan da 140 milyon dolar değerindeki Bitcoin’leri başka bir adrese göndermişti.

Uzmanlar, bu tür transferlerin bir kısmının eski tip cüzdanlardan yeni tip cüzdanlara geçiş olduğunu belirtiyor. Bazı transferlerin ve özellikle satışla sonuçlananların ise, yıllar sonra cüzdan şifrelerinin ele geçirilmesiyle ilişkili olabileceği düşünülüyor.

Bitcoin Cüzdanlarındaki Hareketlilik
Yayın Tarihi: 6 Mayıs 2024 10:55
Son Güncelleme Tarihi: 6 Mayıs 2024 11:01

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir