Kripto Yatırım Trendleri ve Gelişmeleri

Kripto Yatırım Trendleri ve Gelişmeleri

Kripto Dünyasında Yatırım Trendleri

ABD’de Bitcoin spot ETF’lerinin kabul edilmesi, kripto sektöründe olumlu bir atmosfer oluştururken, VC’ler (girişim sermayesi şirketleri) de bu alana yatırım yapmaya devam ediyor. The Block’un raporuna göre, VC yatırımları genellikle Ethereum restaking, DePin, Bitcoin protokolleri ve gerçek dünya varlıkları (RWA’lar) gibi 4 ana kripto alanına yöneliyor.

EigenLayer ve Ethereum Restaking Projeleri

EigenLayer ve Ethereum Restaking Projeleri

EigenLayer gibi Ethereum restaking projelerine milyarlarca dolarlık varlık yatırılırken, EigenLayer’a yaklaşık 15 milyar dolarlık varlık kilitlendiği belirtiliyor. Likit stake protokollerinin de hızla geliştiği bu dönemde Ether.Fi, Renzo ve Puffer Finance gibi projeler ön plana çıkıyor. Bu projeler, büyük finans şirketlerinden milyonlarca dolarlık yatırımlar almış durumda.

Altyapının merkeziyetsizleşmesi amacıyla gelişen DePin projeleri de Ethereum ve diğer zincirler üzerinde yaygınlaşmaya başladı. Henüz genel satışa çıkmamış olan io.net’in piyasa değerinin 1 milyar doları aştığı biliniyor. DePin ve DeAI alanındaki projeler bu yıl içinde toplamda 192 milyon dolarlık yatırım aldı.

Bitcoin Ekosistemi ve Yatırımlar

Bitcoin’in halving etkinliğiyle birlikte ekosistemi daha da genişliyor. Bitcoin tabanlı startup’ların sayısındaki artış, yatırımların da artmasına neden oluyor. 2024 yılında, daha şimdiden 2023’ten daha fazla Bitcoin tabanlı yatırım anlaşması yapılırken, bu alandaki büyüme hızı dikkat çekiyor.

Tokenleştirme alanında da büyük ilgi gören BlackRock, Securitize firmasına 47 milyon dolarlık yatırım yaparak tokenleştirme alanındaki potansiyeli gösteriyor. Ayrıca Centrifuge ve Backed gibi firmalar da bu alanda öne çıkıyor. Nisan ayı itibarıyla 25’ten fazla tokenleştirme odaklı startup, 80 milyon doların üzerinde yatırım almış durumda.

Yayınlanma Tarihi: 6 Mayıs 2024 12:19
Son Güncelleme Tarihi: 6 Mayıs 2024 12:23

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir