Bitcoin Balinaları Piyasayı Sarsmaya Devam Ediyor

Bitcoin Balinaları Piyasayı Sarsmaya Devam Ediyor

Bitcoin, Fed’in faiz kararının ardından hızla toparlanarak bugün 64 bin 500 dolar seviyesini aştı. Kripto para piyasasının öncüsü olan Bitcoin, son günlerde büyük balinaların alımlarıyla desteklenerek değer kazanmaya devam ediyor.

On-chain veri platformu CryptoQuant’ın güncellediği verilere göre, son 24 saat içinde aktif olan balinaların toplam varlıkları 450 bin 600 BTC’den yaklaşık 498 bin 100 BTC’ye yükseldi. Bu da balinaların sadece bir gün içinde 47 bin 500 BTC satın aldığını gösteriyor.

Bitcoin Balinaları Piyasayı Sarsmaya Devam Ediyor

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bitcoin balinaları son 24 saatte 47 bin BTC biriktirdi. Bu, piyasada yeni bir dönemin başladığına işaret ediyor.” dedi.

Bitcoin’in yükselişiyle paralel olarak balinaların alımlarının artması dikkat çekerken, Grayscale’in Bitcoin ETF’si de dikkat çeken bir performans sergiledi. 11 Ocak’tan bu yana ilk kez günü artıda kapatan ETF, yaklaşık 5 aydır süren satış trendini bozarak 63 milyon dolar tutarında net yatırım aldı.

Fed’in faiz kararının açıklanmasının ardından 56 bin 500 dolara kadar gerileyen Bitcoin, TSİ 15.45 itibariyle 63 bin 900 dolardan işlem görmektedir.

Bitcoin balinaları, 2 Mayıs’ta güncellenen verilere göre, 1 günde 47 bin 500 BTC biriktirdi.

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2024 16:14

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir