Kripto Hesaplarında Unutulan Varlıklar Ortaya Çıktı

Kripto Hesaplarında Unutulan Varlıklar Ortaya Çıktı

Kripto analitik firması Arkham Intelligence, yüksek miktarda kripto para tutan bazı hesapların, çeşitli köprü kontratlarında milyonlarca dolarlık varlık bıraktığını tespit etti. Hesaplar arasında DeFi ve NFT alanındaki büyük hesaplar ile bazı firmalar da bulunuyor.

Vitalik Buterin’in Gönderdiği Hesap da Var

Yüksek değerde kripto para unutulan hesaplardan bir tanesinin ise Ethereum kurucularından olan Vitalik Buterin’den transfer aldığı görülüyor. Buterin’in 50 ETH gönderdiği bu hesabın, fonlarını 7 aydır Optimism köprüsünde bıraktığı belirtildi. Arkham, Buterin’e de bir mesaj gönderdi ve “Vitalik eğer bu hesap senin ise, Optimism köprüsü üzerinde milyon dolarlık Ether’in var” dedi.

Milyonlarca Doları Yanlış Yerde Tutuyor Olabilirsiniz

Arkham’dan yapılan açıklamada milyonlarca dolarlık kripto paranın köprülerde unutulduğu belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı: “İçinde 6 ve 7 haneli değerde kripto para unutulan düzinelerce hesap mevcut. Eğer siz de bu listedeyseniz, milyonlarca dolarınızı yanlış yerde tutuyor olabilirsiniz.”

800 Bin Dolar Unutan Hesap Var

800 Bin Dolar Unutan Hesap Var

ENS adı thomasg.eth olan bir hesabın Arbitrum köprüsünde 800 bin dolarının kalması da dikkat çekiyor. Kripto paranın köprüde 2 yıldır kalması da bir başka şaşırtan durum oldu. Bofur Capital adlı bir şirket hesabının ise yine Arbitrum köprüsünde 2 yıldan fazla süre 27 adet WBTC bırakması da gözlerden kaçmıyor. Bu WBTC’lerin fiyatı da 1.8 milyon dolar…

X platformunda Mike Macdonald ismini kullanan bir NFT yatırımcısının da bir CryptoPunks satışından elde ettiği 117 bin dolarlık varlıkları köprü kontratında unuttuğu görülüyor. Bilindiği gibi bazı köprü uygulamaları, kripto paraların otomatik olarak hesaplara geçişini sağlarken, bazılarında ise kullanıcının manuel olarak fonu talep etmesi gerekiyor.

Yayınlandı: 23 Nisan 2024 12:12

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir