Cartier Varisinin Uyuşturucu Çetesiyle İlişkisi

Cartier Varisinin Uyuşturucu Çetesiyle İlişkisi

Saatten mücevhere ve çantaya kadar birçok lüks ürünün üreticisi olan ve 150 yıldan fazla tarihi olan Cartier markasının varisi inanılması güç iddialarla ABD’de tutuklandı. ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinin tutuklayıp dava da açtığı Fransız şirketinin varisi Maximilien de Hoop Cartier’nin bir Kolombiyalı uyuşturucu çetesiyle çalıştığı iddia ediliyor.

USDT ile Yüz Milyonlarca Dolarlık Para Aklama

ABD medyasından Protos’un haberine göre, Cartier markasını 1847 yılında kuran Louis Cartier’nin direkt kan bağı ile soyundan gelen bir kişi olan Maximilien de Hoop Cartier, Miami’de dün tutuklandı. 100 kilogramlık kokaini ABD’ye sokmaya çalıştığı belirtilen Cartier’nin birlikte çalıştığı 5 Kolombiyalı da, Kolombiya’da yakalandı. Cartier’nin, tezgah üstü işlemler olarak da bilinen OTC’ler vasıtasıyla yüzlerce milyon doları, sabit coin USDT ile aklamak istediği de belirtiliyor. Grubun, yakalanmadan önce de toplamda 14.5 milyon dolarlık uyuşturucu parasını yine bu OTC’ler üzerinden de USDT ile akladığı ifade edildi.

Paravan Şirketler ve İddialar

Cartier gibi dünyada hala çok ciddi bir müşteri kitlesine hitap eden markanın varisi olmasına rağmen bu tarz işlere girişmesi şaşkınlık yaratan Maximilien de Hoop Cartier’nin, sistemini çalıştırmak için paravan şirketler de kurduğu ve yaptığı faaliyetleri de teknoloji ile yazılım işi olarak tanıttığı bilgisi verildi. Cartier’nin Fransız şirketi olmasına rağmen Maximilien de Hoop Cartier’nin vatandaşlığının Arjantin’de olduğu, ayrıca burada şarap, bira ve su şirketlerine de sahip olduğu belirtildi.

Tether ve ABD İle İlişkisi

Tether ve ABD İle İlişkisi

USDT’nin ihraççısı olan Tether şirketi, son dönemde birçok konuda ABD devletiyle koordineli çalışmasıyla ve yasa dışı işlemlerde kullanılan fonları dondurmasıyla biliniyor.

Yayınlandı: 6 Mayıs 2024 08:57

Son Güncelleme: 6 Mayıs 2024 09:05

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir